Nyelvvizsgázni szeretne? Mi az ELTE Origó vizsgát ajánljuk (volt “rigóutcás”), melyet cégünk Budaörsön szervez.

Miért pont ELTE Origó nyelvvizsga?

  • Széles körben ismert és elfogadott: diplomához, felvételihez, munkahelyeken
  • Vizsgázóbarát: azt méri, mit tud a vizsgázó, és nem azt, hogy mit nem!
  • Megfizethető
  • A Pentachord az ELTE ORIGÓ nyelvvizsgarendszer akkreditált vizsgahelye, Budaörsön

Az  AKTUÁLIS menüpont alatt sikeres nyelvvizsga – tippek sorozatunkat olvashatja. Hogy minden vizsgázónak sikeres legyen a nyelvvizsgája!

A vizsgákról részletesebb információ telefonon, e-mailben kérhető.
Letölthető űrlapokat és minta vizsgafeladatokat a www.onyc.hu oldalon is elérhetnek az érdeklődők.

A vizsgáról:

Az ELTE Origó nyelvvizsgát három szinten lehet teljesíteni: B1- Alapfok; B2 – Középfok és C1 – Felsőfok. A vizsga minden szinten a Közös Európai Referenciakeret (KER) specifikációján alapul.

Az Origó államilag elismert, kétnyelvű vizsgarendszer, amely a felvételi eljárásban többletpontot ér, Magyarországon mindenütt elfogadott, diplomakiváltáshoz és munkavállaláshoz egyaránt megfelelő. Vizsgarendszerének vizsgahely-hálózatában több mint 60 helyen szerezhető nyelvvizsga-bizonyítvány. Egyedülálló módon mind a 12 hónapban, hazánkban a legtöbb idegen nyelvből kínál vizsgalehetőséget. Az Origó vizsgarendszer megbízhatóságának, a vizsgaalkalmak gyakoriságának köszönhetően a cég 2015-ben visszaszerezte piacvezető szerepét.

Az ország legrégebbi és legnagyobb nyelvtudás-mérési tapasztalattal rendelkező intézményeként küldetésének tekinti a hiteles nyelvtudás-mérés értékeinek megőrzését. Stratégiai célkitűzése, hogy vizsgaközpontként megőrizze piacvezető pozícióját, valamint folyamatosan megújulva, innovatív módszerek kifejlesztésével szolgálja vizsgázóit.

Mikor sikeres a vizsga?

Az adott vizsgarészben a szerezhető összpontszám 60%-át, valamint a nyelvi alapkészségenkénti 40 %-os teljesítményminimumot kell elérni.  Tehát lefordítva ez azt jelenti, hogy a “Megfelelt” minősítéshez összesen a pontok 60 %-át kell megkapni, de minden feladatra minimum 40 %-ot, ha valamelyiket a kettő közül nem sikerül elérni, akkor a nyelvvizsga “Nem felelt meg”.

A sikeres vizsga bizonyítványt az OKTATÁSI HIVATAL állítja ki, és az ELTE ORIGÓ NYELVI CENTRUM-nál személyesen átvehető, míg a “nem felelt meg” értesítéseket az ELTE ORIGÓ NY.C. állítja ki.

A vizsgaeredményeket az ELTE ORIGÓ honlapján, a személyre szóló értesítőn szereplő azonosítókód alapján lehet lekérni.

Mennyibe kerül a vizsga? Az érvényes VIZSGADÍJAK-ról itt olvashat.

Milyen FELADATTÍPUSOK lesznek a nyelvvizsgán?

Egyéni és csoportos jelentkezéseket is fogadunk. Csoportoknak speciális ajánlat.