“PENTACHORD – A CÉGES NYELVOKTATÁS SZAKÉRTŐJE”

Ez ma a Pentachord, de honnan indultunk?

Amikor 2002-ben mi, A PENTACHORD öt alapítótagja létre hoztuk ezt a céget, még azért tettük, mert munkáltatóink csak “számlára” fizettek nekünk a munkánkért.

Azóta nagyon sok változás történt velünk. Kényszervállalkozásból, valódi céggé lettünk.  Felismertük, hogy nem kell más cégeken keresztül dolgoznunk: közvetlenül mi is taníthatunk cégeknél, ezért sok mindent megváltoztattunk.

Fő tevékenységeink ma a kihelyezett céges nyelvoktatás és a fordítás. (Felnőttképzési nyilvántartási szám: 00091-2009).

Hogy jutottunk el idáig?

Az alapító angolos tanárok mellé időközben több kolléga is csatlakozott. Jelenleg már 7 nyelven tudunk nyelvórákat tartani: angol, német, francia, spanyol, olasz, orosz és magyar, mint idegennyelv. Fordítást és tolmácsolást a felsorolt nyelvek mindegyikén, azon kívül görög, szlovák és japán nyelven is tudunk vállalni.

A 2009-es év nagy lépést jelentett számunkra: a PENTACHORD akkor kapta meg az Intézményi Akkreditációt (AL – 2073), így már a szakképzési hozzájárulás terhére is lehetett nálunk tanulni. Ezt a lehetőséget a törvényi változások sajnos 2012-től megszüntették.

Tagja lettünk az Akkreditált Felnőttképzési Intézmények Országos Egyesületének is.

Amit ingyen adunk: a kiegészítő szolgáltatásaink. Mik ezek?

  • “Előzetes tudásszint felmérés”,
  • “Képzési szükségletek felmérése és képzési tanácsadás”.

Program Akkreditációkat is szereztünk: “Angol nyelv” (PL – 5171/001) és “Német nyelv” (PL – 4298), mert így az angol és a német nyelvi képzéseink ÁFA mentesek lettek. A Program Akkreditációkat is érintették a Felnőttképzési törvény 2013. évi változásai, így ezek az Akkreditációk már nem érvényesek, azonban ÁFA mentességünket továbbra is megőriztük.

2010-ben: az ELTE ITK Origó Nyelvvizsgarendszer (mai nevén ELTE ORIGÓ NY.C.) akkreditált vizsgahelye (AK-I/176/2010), lettünk, a helyszín, ahol a vizsgákat szervezzük: Budaörs.

2011-ben beindítottuk a lakossági tanfolyamokat, az I. Attila út 135-ben, délutáni órák keretében.

A Felnőttképzési törvény 2013. évben bevezetett változása válaszút elé állított bennünket. Azóta a szabadpiaci, nem KER szintre felkészítő oktatást kínáljuk hallgatóinknak, mivel ez lehetőséget nyújt sokkal színesebb oktatási paletta nyújtására. Amit ma megtalálhat nálunk többek között: üzleti nyelv, állásinterjúra felkészítés, munkavállalásra felkészítés és még számos egyéb lehetőség.

Ön is szeretne nyelvoktatást a cégénél? Kérjen ajánlatot még ma: info@pentachord.eu

“Hivatalos számainkat” >itt< összegyűjtve is megtekintheti.

pentachord: 5 egymás melletti hangból álló hangsor, mint például a do-re-mi-fa-so az ősmagyarok számára egyes pentachord hangsorra épülő dallamok, feltehetően a hit és hiedelemvilág zenei nyelvének fontos alkotóelemei lehettek