A nyári intenzíven többen is azért választották a kezdő csoportot, mert nem érezték elég magabiztosnak a tudásukat az erősebb csoporthoz. De a két szint között 500 órányi tanulás a különbség.
Nyáron nem volt szintfelmérési lehetőség, így a jelentkezők csak a kezdő illetve a középfokú vizsga előkészítő szintek között tudtak választani – saját belátásuk szerint.
A tanévben árnyaltabb az órarend, szintfelmérés is lesz 2012.szeptember 10 és 14 között az oktatás helyszínén a Kosztolányi Dezső Gimnáziumban (I. Attila út 135-137) délután 16:00-19:00 között. Így a valószínűsége annak, hogy olyan csoportba kerül valaki, ami nem igazán jó neki, lényegesen kisebb.
Milyen tehát az ideális szint? Miért nem jó mindig újrakezdeni?
Vannak persze nem átjárható dolgok:  aki szinte semmit nem tanult még, ne járjon vizsga előkészítő csoportba, de alapvetően inkább erősebb csoportba járj, mint alacsonyabba, mert különben nem jutsz előre.
Ha szinte oda sem figyelve “kisujjból” oldod meg a házi feladatot, mégis mindig jó, akkor ugyan lehet sikerélményed, de nem tanultál új dolgot. Ellenben, ha ki kell küzdened magadból a megoldásokat, akkor fejlődsz vele. Az sem baj, ha nem mindig helyes a megoldásod, hiszen az órákon ellenőrzitek, lehetőséged van kérdezni, újra átbeszélni, ami nem világos.
Sikeres nyelvtanulást 🙂