A statisztikák alapján a magyar lakosság nyelvtudása mélyen az EU átlag alatt van.

Az iskolarendszerű oktatásban a tanulók sokszor nem elég motiváltak, hiába tanítanak ott is jól képzett pedagógusok, olyan könyvekből, amiből tényleg meg lehet tanulni. Így a nyelvtanulás sok esetben már csak magánúton valósulhat meg.

A leggyakoribb oka annak, hogy sokan nem tanulnak semmilyen idegen nyelvet azonban pont a különórákra jellemző a magas anyagi teher.

Alternatívák pedig vannak!

Az utóbbi években nagyon elterjedt az online nyelvoktatás népszerűsége, ami anyagilag kedvezőbb alternatívát nyújt, azonban fontos tudni, hogy ez a tanulási módszer nem minden tanulónak alkalmas.

Általában a meghirdetett csoportos órák kedvezőbb áron elérhetőek, mint a magán tanárok órái. Árnyoldalai ennek is lehetnek: a létszám iskolánként változó, ráadásul a csoporttársait nem választhatja meg az ember.

Ha 2-4 ismerős, barát, rokon össze tud állni – azonos szinten vannak! – akkor már egy magán tanár órája is sokkal kedvezőbb.

Természetesen magántanárhoz járni egyedül is lehet. Ez a verzió sem szükségszerűen megfizethetetlen! Sokan sok féle áron és módszerrel kínálják ezt a szolgáltatást. Az ár nagyon sok mindentől függ, például hogy a tanár megy házhoz vagy a diák a tanárhoz, vagy esetleg skype-on beszélgetnek – de ezen felül még számos módosító tényező felmerülhet.