Heti 4 órában tanulva normál tempóval jutsz előre: meg tudod emészteni a tanultakat. Nem csak felturbózod magad például egy vizsgára, hanem valódi tudássá alakul át. Ha valóban meg is akarsz tanulni, de mellette tanulsz még vagy dolgozol, általában nem tudsz annyi időt sem rászánni, hogy gyorsabban haladj.

1*4 órában hetente egyszer kapsz egy erősebb lökést, míg a 2*2 esetében sűrűbben váltják egymást az órák és az otthoni gyakorlás: a tanulás, önálló feldolgozás és a visszacsatolás.

Ha lassúnak találod az 1*4  vagy 2*2 haladást, annyival tudod még erősíteni, hogy mellé egy 1*2 órás kurzust is bevállalsz. Ez még mindig nem éri el az intenzív tanfolyam intenzitását, így a mindennapokba hosszabb távon könnyebben beilleszthető, mégis erősebb haladást érsz el vele.

Ennél intenzívebbet pedig akkor érdemes bevállalni, ha sürgős, hogy eljuss egy bizonyos szintre: például vizsga előtt egy intenzív turbón részt venni, hatékony felkészülés. Vagy, ha külföldre mész, és nem akarsz gondba kerülni, szintén sokat profitálhatsz egy intenzív tanfolyamból.

Sikeres nyelvtanulást 🙂